cimg4e1ac46a9b97b210bf1c84e055c97e6e

Onze vereniging

De Nieuwkoopse roeivereniging De Meije is een kleine gezellige, gemoedelijke roeivereniging gelegen in het natuurgebied De Nieuwkoopse Plassen. Ze is opgericht op 23 november 1972 en is genoemd naar het riviertje de Meije, dat het roeigebied begrenst.
Er wordt op verschillende niveaus geroeid. Je kunt zowel recreatief roeien als aan wedstrijden deelnemen.

Contributie
Voor het verenigingsjaar 2023/2024 bedraagt de contributie  € 310 voor seniorleden.

Informatieboekje voor nieuwe leden

In dit informatieboekje maak je kennis met het reilen en zeilen van de vereniging en wordt je snel wegwijs bij RV De Meije. Klik op de button hieronder voor het boekje.

Informatieboekje Nieuwe Leden 2024

Ledenwijzer

Hierin alle gegevens over de organisatie van RV De Meije, alle typen boten, de basistechniek van het roeien en nog veel meer. Handig om binnen de vereniging je weg te vinden, met roeibegrippen bekend te raken, maar ook als naslagwerk bij instructie.

Ledenwijzer RV De Meije

Handen aan de boot

Op bijna alle roeiverenigingen in Nederland zijn heel veel vrijwilligers bereid om nieuwe verenigingsleden de beginselen van het roeien bij te brengen.
Speciaal om al deze vrijwilligers te ondersteunen is door de KNRB de cursus Handen aan de Boot ontwikkeld. Met behulp van dit cursusmateriaal kun je goede, veilige en gezellige roeilessen geven aan nieuwe leden.

Handen aan de boot

Roeiroutekaart

Met deze kaart van de KNRB is het mogelijk om zelf roeiroutes uit te zetten, bijvoorbeeld voor een toertocht met je team. Er staat ook info over de roeiverenigingen in het land en nog veel meer. Klik hier voor de kaart.

Binnenvaart­ Politiereglement

Uiteraard moet je voor ieders veiligheid op het water als roeier op de hoogte zijn van de vaarregels. De belangrijkste bepalingen vind je in het Binnenvaart Politiereglement.

Binnenvaart Politiereglement

Leren roeien

cimg4ef7fb1a0306c49d8bb384e5c8c65ad5

Met andere nieuwe leden ga je het roeien leren onder leiding van een instructeur. Je krijgt instructie door ervaren leden van de roeivereniging. Als je een goede basis hebt kun je afroeien. Tot die basis hoort ook het omgaan met het materiaal, het leren van de stuurcommando's en het zelf sturen van de roeiboot. Het spreekt vanzelf dat je moet kunnen zwemmen.
In het informatieboekje voor nieuwe leden (zie hiernaast) is  veel informatie te vinden.

Onze vloot

cimg401bee27a764d533b5cf99ea299a3279

Roeivereniging De Meije beschikt over een eigen loods met diverse typen roeiboten. Er zijn skiffs (1 persoon), gladde wedstrijdboten en stabielere C-boten voor 2,4 en 8 personen en wherry's voor recreatietochten en toertochten.
Er is dus voor elke roeier geschikt materiaal beschikbaar. Of je nu alleen of in een team ontspannen wilt roeien, of keihard wilt trainen voor een wedstijd.

Recreatieroeien

cimg48f71758d735cdcb8c159ac61d3e15d6

Door de vereniging worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder toertochten. De mooie Nieuwkoopse Plassen bieden hiervoor bijzondere mogelijkheden. Dit beschermd natuurgebied in Het Groene Hart is elk seizoen het bewonderen waard.
Deze link geeft je alle informatie over de Nieuwkoopse Plassen.

Wedstrijdroeien

cimg478d31457fcbe649a7caf28a1adf1a0e

De roeivereniging is aangesloten bij de KNRB (koninklijke Nederlandse Roeibond). Ben je zover dat je aan wedstrijden mee kunt en wilt doen, dan kan dat bij diverse wedstrijden op verschillende niveaus voor jong en oud.